Výjimečný nálev z bílých lístků

Pití čaje má po celém světě bohatou tradici, nápoje tohoto druhu jsou vyhledávanou pochutinou napříč kontinenty a národnostmi. Bílý čaj byl dlouho označován jako nápoj císařů také proto, že byl velmi vzácný a dovolit si jej mohli opravdu jen ty nejbohatší rodiny, které jím uctívaly významné hosty a demonstrovaly tak své bohatství a vliv. Získává se z ještě nerozvinutých lístků, které jsou mírně ochmýřené a dodávají mu nejen zabarvení, ale i z barvy plynoucí název. Je tím opravdu nejkvalitnějším, co si můžete ve své konvici vylouhovat. Má bohaté antioxidační účinky, zbavuje organismus volných radikálů a podporuje odbourávání tukových buněk.

Nepodceňujte návod k přípravě

Abyste si svůj šálek kvalitního nápoje mohli opravdu vychutnat, jak nejlépe je to možné, je potřeba dbát nejen na teplotu vody, jíž lístky zaléváte, ale i na dobu, po kterou je necháváte louhovat. Teplota vody by měla dosahovat maximálně 80 stupňů Celsia, vyšší teplota již ničí v nápoji obsažené vitamíny a neblaze ovlivňuje i výslednou chuť. Doba louhování se liší odrůdu od odrůdy, u opakovaných nálevů se vždy o něco prodlužuje. Výsledný nápoj by měl mít decentní lahodně nasládlou chuť a jemné ušlechtilé aroma, které se Vám vryjí do paměti hned při prvním seznámení.